Webshop

Bestel rechtstreeks bij de importeur. Natuurlijke diervoeding,

 

Koolhydraten

Zijn koolhydraten wel geschikt voor carnivoren?

 

Honden en katten zijn canivoren en  hebben geen natuurlijke behoefte aan koolhydraten en zijn geëvolueerd om dierlijke eiwitten en vetten te gebruiken als bron van energie.

De  natuurlijke voeding van honden en katten bevat nauwelijks koolhydraten en de kleine hoeveelheden granen, groenten en fruit in de maag van het prooidier maken maar een klein deel uit van de totale voeding.

De heden ten daagse conventionele huisdierenvoedingen bevatten grote hoeveelheden koolhydraten (tarwe, mais, rijst, bietenpulp, aardappel etc.) dit zijn relatief goedkope makkelijk te bewaren en op de wereld markt te verkrijgen grondstoffen. Deze grondstoffen leiden echter wel tot een grote fluctuatie van de bloedsuikerspiegel, insuline resistentie, en zijn een belangrijke oorzaak van obesitas, diabetes en tal van andere gezondheidsproblemen bij honden en katten.

Conventionele diervoeders hebben een zeer hoge koolhydraten bijdrage, de meeste voedingen overstijgen de 40-50%(!)

Bijna de helft van dergelijke voedingen is niet essentieel en zijn niet meer dan simpele suikers. Dit zeer belangrijke feit wordt veelal niet opgemerkt omdat diervoeder fabrikanten koolhydraten niet op hun verpakking mogen/moeten vermelden.

Een percentage koolhydraten in diervoeder wat hoger is dan de dagelijkse behoeften (wat de regel is bij conventionele voeders) worden in het lichaam opgeslagen als vet.

Om het percentage koohydraten te berekenen, telt u de procenten uit de analyse van de volgende onderdelen op (ruw) eiwit + (ruw) vet/olie + (ruwe) as + (ruwe) celstof + vocht het totaal van deze optel som haalt u af van 100 en het koolhydraten percentage blijf over.

Koolhydraten voor honden en katten?

Koolhydraten uit granen, zoals maïs, tarwe en rijst veroorzaken grote bloedsuiker schommelingen - een actie die gevolgen heeft voor diabetes, insulineresistentie en het gewicht beïnvloeden.

Het percentage koolhydraten wordt zelden vernoemd op de verpakking, de meeste consumenten hebben geen idee dat conventionele voeders voor huisdieren voor 40% tot 50% uit koolhydraten bestaan.

Met andere woorden, van de overgrote meerderheid van de honden en katten voeders die worden verkocht, bestaat de helft van elke zak uit koolhydraten - die niet-essentieel zijn en zelfs slecht zijn voor honden of katten.

In tegenstelling tot conventionele voeders voor huisdieren, is Orijen Biologically AppropriateTM rijk aan vlees en vis eiwitten en bevat maximaal 25% aan koolhydraten, afkomstig van fruit en groenten in plaats van hoog-glycemische en ongepaste granen zoals tarwe, witte rijst of maïs.

In het lichaam van honden en katten, zijn koolhydraten lege calorieën of simpele suikers welke geen nutritionele waarde hebben anders dan hun beperkte en controversiële energie potentieel

Anders als bij ons mensen, zijn honden en katten geëvolueerd als carnivoren en anatomisch het beste in staat tot het ge- en verbruiken van een voeding rijk aan dierlijke eiwitten en vetten, zonder granen en koolhydraten

Koolhydraten worden snel opgenomen in de bloedcirculatie, en veroorzaken een explosieve stijging van de bloedsuikerspiegel. Deze explosieve stijging zorgt er voor dat het lichaam enorme stijgingen van de insuline niveaus te verwerken krijgt en de suikers omgezet worden in vet.

Honger gevoel en gevoel van zwakte zijn het gevolg van de schommeling van de bloedsuiker spiegel.

Een verhoogde bloedsuikerspiegel zet gemakkelijk om in vet, een overdaad aan koolhydraten kan tot ernstige gezondheidsproblemen zoals obesitas, insulineresistentie en diabetes type II leiden.

Als honden en katten niet zijn ontwikkeld om granen te eten, waarom zitten er dan zoveel granen in de huisdierenvoeding van vandaag?

Graan verscheen voor het eerst in voedsel voor huisdieren ongeveer 70 jaar geleden, toen consumenten het gemak van huisdiervoeding in een zak wilde, en fabrikanten de kosten wilde drukken met goedkope calorieën uit granen.

Terwijl granen zoals mais, rijst en tarwe zorgen voor goedkope calorieën , veroorzaken deze granen een hoog koolhydraatgehalte en hebben hoge glycemische eigenschappen welke zorgen voor een verhoogde en schommelende bloedsuikerspiegel, overtollig lichaamsvet en diabetes.

Het feit is dat honden en katten simpelweg niet zijn geëvolueerd om de grote hoeveelheden granen waaruit hedendaagse conventionele huisdiervoedingen bestaan te ge- en verbruiken.

De multinationals die vandaag de dag huisdiervoeding produceren, produceren voedingen welke rijk zijn aan koolhydraten en granen. De redenen hiervoor zijn lage kosten van grondstoffen, gemakkelijke opslag van de grondstoffen om zo uiteindelijk de hoogste opbrengst te kunnen realiseren.

Wij vragen ons af wat honden en katten hiervan zouden zeggen.........  ?